frizerski salon Mali od leta 1991
Vračilo blaga kupljenega v frizerskem salonu jani Mali frizerski salon jani mali
 
 
Nazaj na prvo stran www.salonjanimali.com
Skupina frizerjev
Cenik frizerskih storitev
Akcije in novosti v frizerskem salonu
Prodjani izdelki v frizerskem salonu
Kontakni podtaki podjetja - Frizerski salon Jani Mali
 
 
 
 
 
 
  Frizerski salon Jani Mali tudi na Facebooku Frizerski salon Jani Mali tudi na Twitterju Spletni dnevnik - frizerski salon Jani Mali
 
 
Vračilo blaga kupljenega pri Frizerskem salonu Jani Mali


Vračilo blaga:

V primeru, da z naročenimi izdelki kupec ni zadovoljen, mu pripada pravica, da v petnajstih (15) dneh po prevzemu blaga, le-to vrne brez kakršnekoli odškodnine. Kupec je ob tem dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika na e- mail: info@salonjanimali.com.

Izdelek mora biti vrnjen nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija originalnega računa. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun. Denar vračamo izključno na transakcijske račune in ne izplačujemo gotovine. Edini strošek, ki bremeni potrošnika ob vrnitvi predmeta nakupa je neposreden strošek vračila blaga. V kolikor so vrnjeni izdelki poškodovani, rabljeni, brez originalne embalaže ali pa je ta poškodovana, si trgovec pridržuje, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino. Denar vam vrnemo na vaš transakcijski račun najkasneje v tridesetih (30) dneh.

Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim pogojem poslovanja.

V primeru, da je bilo dostavljeno blago ob prevozu uničeno ali poškodovano, je kupec upravičen do zamenjave za enak izdelek. Stroške zamenjave izdelka nosi prodajalec. Kupec mora prodajalcu vrniti reklamirano blago v osmih (8) dneh ustrezno zaščiteno v primerni embalaži za pošiljanje in predhodno o tem obvestiti prodajalca na e- mail: info@salonjanimali.com. Kupec je dolžan pred vrnitvijo izdelka izpolniti obrazec za reklamacije, ki ga ponudnik posreduje po prejetem obvestilu o reklamaciji.